Husk redningsvest til hunden

Jeg hører ofte mange lystsejlere sige at sikkerheden kommer i første række, men tit og ofte er det tomme ord. Når jeg møder andre lystsejlere om sommeren, er det kun ca. 50% som benytter sig af redningsveste. Et eller andet sted er det deres eget valg, så længe loven er som den er. I dag skal man kun have redningsvesten med, man behøver ikke at have den på. Så fair – valget er op til den enkelte. Men hvad med vores dyr? Jeg ser ofte familier have deres hunde med ud og sejle, og igen er det kun ca. 50% som benytter sig af redningsveste til hunde. Jeg må være ærlig at sige at jeg ikke ved om lovgivningen foreskriver noget om dyr ombord, men en hund kan ikke snakke og dermed heller ikke give sit samtykke til at du IKKE giver den redningsvest på.

Ja jeg ved godt at langt de fleste hunde kan svømme, men hunde er også uforudsigelige. Ser de pludselig noget interessant i vandet, så tager deres nysgerrighed over, og de springer i vandet – uanset om i sejler eller ej. Sejler i hurtigt, så kan hunden komme alvorligt tilskade når den rammer vandet. Er i rigtige uheldige, kan den ramme skruen fra motoren, og i værste tilfælde dø.

Min anbefaling er helt klart at man giver sin hund, eller andre dyr, redningsvest på når man sejler. I redningsvesten er der plads til at man kan sætte en rem i, som man kan sætte fast et sted i båden så hunden ikke kan hoppe overbord.

Redningsveste til hunde har også den fordel at den har et håndtag til at løfte i, når f.eks hunden skal til og fra borde, eller hvis hunden har været ude og bade når i ligger stille.

Sikkerheden kommer i første række, og det gælder også jeres dyr – Husk det 🙂 Og en redningsvest til hunde koster kun fra 100 kr.